IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Люксембургски инвеститор купува българска компания за индустриални имоти

Придобиваното дружество има имот в Костинброд, а акционер в него е и бившият председател на ДАТ Марио Ал-Джебури

11:45 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Люксембургски инвеститор купува българска компания за индустриални имоти

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на инвестиционната компания Пойнт Паркс България С.а.р.л., Люксембург да придобие 100% от капитала на Кей Къмпани ЕООД, сочи съобщение на КЗК.

Финансови параметри по сделката не се посочват.

От Кей Къмпани засега се въздържаха от коментар и повече подробности, като казаха за Investor.bg, че споразумението е все още на ранен етап.

Към момента участниците в сделката не осъществяват търговска дейност в България. Придобиваното дружество Кей Ко държи правото на собственост върху поземлен имот в община Костинброд и планира да построи логистични и складови обекти.

Концентрацията ще засегне пазара на покупко-продажба и отдаване под наем на индустриални и логистични площи в региона на гр. София, казват от КЗК. Това са имоти за търговско ползване, които предлагат функционалността на интегрираните площи – всичко под един покрив.

Проучване на КЗК показва, че пазарът на индустриални и логистични площи в региона на София е много динамичен, фрагментиран и непрекъснато растящ. Постоянно навлизат нови участници, чието пазарно присъствие оказва благоприятен ефект върху конкурентната среда, а придобиваното дружество ще притежава минимален прогнозен дял.

Комисията счита, че „сделката няма да окаже влияние върху конкурентната среда в България, нито ще доведе до установяване или засилване на господстващото положение на пазара“.

По-рано тази година от комисията съобщиха, че с цел бъдещи проекти в областта на недвижимата собственост в сферата на индустриалните площи и логистиката в КЗК е постъпило уведомление за намерението на AEID II Devepment Company II Limited, Кайманови острови, Arcapita Industrial Management S.a.r.l., Люксембург и компания, регистрирана в Република Чехия, да придобият дялове и активи, заедно представляващи бизнеса по развитие и асет мениджмънт на недвижими имоти в Централна и Източна Европа на Merrill Lynch&Co, Incorporated. В резултат на планираната сделка AEID II Devepment Company II Limited ще придобие едноличен контрол върху Пойнт Паркс България С.а.р.л., Люксембург.

Справка в електронния регистър Апис сочи, че Кей Къмпани е основана през юни 2008 г. и е собственост на дружеството Унитийм АД, в което акционер е и бившият председател на Държавната агенция по туризъм и съветник в кабинета на Симеон Сакскобурготски, Марио Ал-Джебури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 25.11.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още