IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Словенската търговска верига Mercator влиза в Mega Mall в „Люлин“

Mercator ще има хипермаркет с площ от над 3 хил. кв. м, като занапред планира да отвори хипермаркети и в други по-големи градове у нас

16:33 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Mega Mall. Илюстрация: Real4YOU Immobilien
Mega Mall. Илюстрация: Real4YOU Immobilien

Австрийската компания Real4YOU Immobilien GmbH, инвеститор и строител на изграждащия се в столичния квартал „Люлин“ Mega Mall, подписа договор със словенската търговска верига за бързооборотни стоки Mercator. Това съобщиха от компанията консултант на проекта Райфайзен Имоти.

В мола Mercator ще има хипермаркет с площ от 3 054 кв. м „на етаж с директен достъп от метростанция „Западен Парк”, съобщават от компанията.

Инвеститорите засега отказаха да съобщят подробности около другите наематели, с които се преговаря, както и за цените, на които се отдават площите.

По първоначални планове молът трябваше да бъде открит през ноември 2009 г. От Райфайзен Имоти съобщиха за Investor.bg, че в момента теренът е на етап подготовка за изкопни работи, а търговският център се планира да бъде открит в края на 2010 г.

Mercator има повече от 1 500 магазина в Югоизточна Европа, с обща търговска площ от 1 млн. кв. м. Компанията присъства на пазарите в Словения, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Хърватия. У нас тя планира да отвори хипермаркети и в по-големите градове в България през следващите две години.

В България австрийската Real4YOU Immobilien GmbH е представлявана от дъщерното си дружество Магнум България Гамма ЕООД. Портфолиото на Real4YOU се състои от 100 проекта, включващи хипермаркети, търговски центрове и паркове, 8 жилищни проекта, 4 офис сгради и 6 хотела, на стойност над 1 млрд. евро. Наред с България, компанията работи в Австрия, Хърватия, Унгария, Чехия, Словакия и Румъния.

Mega Mall ще бъде с площ от над 24 хил. кв. м, разположени на четири нива. Той ще има повече от 100 магазина за мода и аксесоари, салон за красота, бижутерия, книжарница и музикален магазин, кафенета и ресторанти.

Предвидени са 800 паркоместа, разположени както под търговката част, така и на покривните етажи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още