IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът Orchid продаде хотел в Златни пясъци за 10 млн. евро

Сделката се очаква да бъде финализирана през декември

13:30 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът Orchid продаде хотел в Златни пясъци за 10 млн. евро

Листнатият на лондонската борса инвестиционен фонд Orchid Developments Group Limited съобщи, че е продал своето дъщерно дружество „Явор Златни АД“, което е собственик на хотела „Явор“ в курорта Златни пясъци, за 9,87 млн. евро.

Информация за купувача не се съобщава. На запитване от страна на Investor.bg, към момента на публикация, от Orchid не са предоставили по-конкретна информация за сделката.

Очаква се продажбата да бъде финализирана през декември.

Плановете за продажбата на хотела бяха обявени още през април, като първоначално сделката трябваше да бъде завършена през октомври.

От Orchid съобщават, че този сезон хотелът не е бил отворен за гости. Фондът притежава още един хотел – „Златен Явор“, който работи само през летния сезон. От компанията казват, че този сезон той е бил отворен, а заетостта му е била по-висока в сравнение с предишния.

В края на септември компанията съобщи, че смята да се фокусира върху ускоряване на строителството на своите жилищни и бизнес проекти във Варна и София, както и продажбата и отдаването под наем на апартаментите и площите в тях.

Компанията има няколко проекта за изграждането на жилища, офиси и търговски площи в София и Варна.

За първата половина на 2008 г. тя отчете нетна загуба от 1,13 млн. евро в сравнение със загуба от 1,56 млн. евро за същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още