IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Coffeeheaven се изтегля от Румъния и Словакия

Така веригата от кафенета ще остане на 5 пазара - Полша, Латвия, Чехия, България и Унгария

18:02 | 14.11.08 г.
Coffeeheaven се изтегля от Румъния и Словакия

Веригата от кафенета Coffeeheaven е взела решение да се изтегли от Румъния и Словакия заради разочароващите оперативни резултати в тези страни, съобщиха от компанията.

„В светлината на световните икономически събития бордът на директорите направи анализ на перспективите пред всеки от пазарите на групата. Целта е да ограничи или елиминира връзката ни с пазари, където потенциалът за Coffeeheaven е ограничен и да се подобрят печалбите, като се затворят магазини, където променените пазарни условия направиха краткосрочната рентабилност малко вероятна“, се посочва в съобщение на компанията до лондонската фондова борса.

В резултат на анализа Coffeeheaven е решила да изтегли операциите си от Румъния и Словакия, което ще доведе до затварянето на общо три обекта, единият от които в Румъния. Компанията планира да излезе от двата пазара до края на март 2009 г.

Разочароващи са резултатите и в Чехия, където компанията планира да намали броя кафенета с 6 до 13.

След излизането от Словакия и Румъния компанията очаква към 31 март 2009 г. да има приблизително същия брой кафенета като към момента - около 90 в 5 страни – Полша, Латвия, Чехия, България и Унгария.

През септември стана ясно, че новите пазари, сред които и България, са донесли загуба за веригата. Компанията навлезе у нас през 2006 г. с обекти в търговските центрове City Center Sofia и Mall of Sofia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още