IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват повишен интерес към имоти на Острова от купувачи от Европа

Все повече европейци се очаква да се насочат към британския пазар на имоти, ако британската валута продължи да отслабва спрямо еврото

14:59 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват повишен интерес към имоти на Острова от купувачи от Европа

Слабият паунд и силното евро са предпоставка за частично съживяване на пазара на имоти във Великобритания, надяват се редица брокери и предприемачи.

Статистиките показват, че все повече чуждестранни посетители в страната купуват различни френски, италиански и испански стоки на много по-ниски цени в сравнение това, което биха намерили в своите страни, пише в. Таймс.

Еврото се повиши със 17% спрямо паунда от началото на година, което окуражава някои от тези посетители да инвестират в имоти в исторически сгради от 18 и 19 в. в Лондон, пише изданието. Анализатори очакват дори още по-голям интерес, ако британската валута и лихвите се понижат още повече.

„Наши данни от тази седмица показват, че има интерес за покупка на имоти от италианци, иранци, руснаци, французи и турци. Един купувач от Европа купи апартамент в Челси за над 1 млн. паунда, след като го видя само веднъж“, казва Патриша Фарли от брокерската компания Farleys.

По думите на Ричард Барбър от агенцията за имоти W.A.Ellis все повече италианци започват да купуват в Лондон след публикации в медиите за възможностите, които се разкриват, заради спада на паунда. Италианците обичат архитектурата, магазините и културата на Лондон, казва той.

Интерес има към региони като Найтсбридж и Кенсингтън. Изданието дава пример с реновирана луксозна сграда в Южен Кенсингтън с шест апартамента, всеки с по четири спални. В нея цените варират между 5,25 млн. паунда за апартамент на партера и 6,25 млн. паунда на първия етаж. Единият от тях е бил вече купен от чуждестранно семейство. То преди време е имало жилище в района, което след това продало.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 14.11.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още