IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцката Edrasis замрази плановете си за навлизане на нашия пазар на имоти

Компанията е спряла процеса по регистрация на дъщерното си дружество в България, „докато премине кризата“

14:22 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцката Edrasis замрази плановете си за навлизане на нашия пазар на имоти

Гръцката строителна компания Edrasis - C. Psallidas S.A е решила засега да замрази плановете си за стъпване на българския пазар на имоти като мярка за ограничаване на евентуалните рискове от такъв ход, пише гръцкото бизнес издание Capital.

По тази причина компанията смята да отложи учредяването на дъщерно дружество в България, докато се „подобрят условията и се създадат нови перспективи за развитие за работата на българския пазар“, сочи изданието. Преди няколко дни компанията е решила да спре процеса по регистрация, „докато премине кризата“.

През юни компанията обяви планове да стартира дейност на българския пазар на имоти чрез дъщерно дружество, което щеше да бъде базирано в София.

В същото време от компанията казват, че дейностите й на два други чужди пазара, на които има присъствие – Румъния и Кувейт – се развиват задоволително. От проектите си в чужбина тази година тя очаква приходи от около 30 млн. евро. Дъщерното й дружество в Румъния е отчело приходи от 22 млн. евро от началото на година до октомври, като очаква те да надхвърлят 25 млн. евро за цялата година. Компанията притежава три терена в Букурещ, които може да продаде в случай на нужда.

В Гърция фирмата има проекти в процес на изграждане на обща стойност 170 млн. евро, сред които мащабни инфраструктурни проекти за автомагистрали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още