IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Испанската компания за имоти Metrovacesa със загуба от над 40 млн. евро

Резултатите за деветмесечието не са сравними с миналогодишните заради продажбата на подразделението й Gecina и други активи

12:04 | 14.11.08 г.
Испанската компания за имоти Metrovacesa със загуба от над 40 млн. евро

Испанската компания за имоти Metrovacesa е регистрирала нетна загуба от 41,5 млн. евро за деветмесечието спрямо печалба от 1,1 млрд. евро година по рано заради понижението на стойността на бизнес имотите й, съобщи Ройтерс.

Компанията, която е силно задлъжняла, притежава кулата на HSBC в Лондон и други бизнес сгради в Испания. 

Резултатите за деветте месеца не са сравними с миналогодишните заради продажбата на подразделението й Gecina и други активи, поясняват от компанията.

Към края на септември Metrovacesa има активи на стойност 11,3 млрд. евро спрямо 11,7 млрд. евро към края на декември 2007 г. Финансовият дълг се увеличава до 6,991 млрд. евро от 6,948 млрд. евро към края на миналата година.

Най-голямата компания за бизнес имоти в Испания направи редица инвестиции в имоти в Европа по време на последния бум в сектора чрез големи заеми, но кредитната криза на практика блокира достъпа й до евтино финансиране, като я принуди да продава активи, за да стабилизира положението си.

Компанията беше класирана това лято в Топ 10 на най-големите публични компании за имоти в Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още