IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готвят забрана на реституцията на имоти на територията на учебни заведения

През последните месеци има поне 20 претенции за реституция по отношение на имоти на университети

19:03 | 13.11.08 г.
Готвят забрана на реституцията на имоти на територията на учебни заведения

Правителството ще инициира законодателни промени, с които да се забрани реституцията на имоти на територията на университети, училища и други обекти публична държавна или общинска собственост в системата на образованието, съобщиха от правителствения пресцентър.

Днес кабинетът прие доклад на вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев по отношение на опазването на тези имоти и му възложи в срок до две седмици, съвместно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, да внесе за съгласуване проект на закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, каза на пресконференция министър-председателят Сергей Станишев.

През последните месеци има поне 20 претенции за реституция по отношение на имоти на университети. Това създава проблеми на много висши учебни заведения в страната, посочи Станишев.

Според Вълчев различните случаи могат да бъдат разделени на четири групи, като за всяка от тях се предлага различен подход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още