IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Въздушна наблюдателна площадка в Москва в експлоатация от 2009 г.

Площадката представлява стъклено съоръжение с формата на елипса и се намира на 100 метра над земното равнище

13:08 | 13.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Живописния мост с наблюдателницата, снимка: Mosday.ru
Живописния мост с наблюдателницата, снимка: Mosday.ru

През 2009 г. ще бъде завършено строителството и ще бъде въведена в експлоатация въздушната наблюдателна площадка, намираща се под арката на Живописния мост в Москва. Това съобщи вчера ръководителят на Департамента на пътно-мостовото и инженерно строителство на руската столица Александър Левченко, цитиран от "Строительный мир".

По думите на Левченко площадката, чиято площ е 500 кв. м, представлява стъклено съоръжение с формата на елипса и се намира на 100 метра над земното равнище, затова "отвсякъде се открива прекрасната панорама на столицата и река Москва".

Придвижването на посетителите до наблюдателната площадка ще се осъществява чрез закрити кабинки, оборудвани с климатици. Вече е направен пътят, по който ще се движат кабинките, завършена е и работата по остъклението на площадката. Остава да се направят водопровод и канализация, което, предвид височината и конструкцията на моста, няма да е лесно.

Водопроводът и канализацията са необходими за нормалното функциониране на заведението (ресторант или кафене), което се предвижда да бъде направено във въздушната наблюдателница.

В подножието на Живописния мост, който беше въведен в експлоатация през декември 2007 г., ще бъде изграден паркинг за посетителите.

"В средата на следващата година ще се проведе конкурс за избор на организация, която да стопанисва наблюдателната площадка", отбелязва Левченко.

Наблюдателната площадка е с дължлина 33 метра, широка е 24 метра и е висока 13 метра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още