IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на имотите в Тихоокеанския регион може да паднат с 20%

Цените на имотите в Япония и Австралия може да регистрират спад съответно от 19,8% и 19,1%

13:45 | 10.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на имотите в Тихоокеанския регион може да паднат с 20%

Цените на имотите в Тихоокеанския регион може да се понижат с до 20% през 2009 г. с разпространението на спада от международната финансова криза. Това е мнението на Тим Белман, оглавяващ отдел Международни проучвания в ING Real Estate, цитиран от Property Week.

Според него цените на имотите на двата най-големи пазара в региона – Япония и Австралия - може да регистрират спад съответно от 19,8% и 19,1%, заради очакваното понижение на глобалната икономическа активност догодина.

Той смята, че цените в Сингапур ще се понижат с 13,7%, в Хонконг – с 12%, в Корея – със 7,2% и в Китай – с 4,9%, като на всички пазари в региона ще има „наемни корекции“.

„Не мисля, че някой знае колко дълго ще продължи това финансово предизвикателство, но това, което знаем, е, че това ще бъде сеизмична рецесия“, казва той.

Въпреки всичко обаче тази ситуация ще донесе възможности за инвеститорите в региона. Нормата на възвръщаемост в региона, която традиционно е била средно около 9%, сега може да достигне 13%, дори на някои места до 15%.

Според Белман дългосрочните икономически изгледи са много добри. „Азия има население от 4 млрд. и тези хора едва започват да се превръщат в потребители“, казва той като добавя, че през следващите няколко години някои инвеститори ще направят много пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още