IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съветват инвеститорите в имоти да се насочат към Близкия изток

Пазарът на имоти в ОАЕ бележи ръст от 10-20% всяка година, а икономиката на Абу Даби се очаква да нарасне четири пъти до 2025 г.

10:05 | 06.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Съветват инвеститорите в имоти да се насочат към Близкия изток

Инвеститорите в имоти трябва да се възползват от различните етапи, през които минава пазарът в Западния свят, както и в Близкия изток, смятат от компанията за управление на активи Lanesborough Asset Management, цитирани от EuropeRE.

В момента Западна Европа и САЩ вървят към рецесия, но ситуацията в Обединените арабски емирства (ОАЕ) е съвсем различна. Докато западните пазари се понижават или стагнират, този в ОАЕ отбелязва силен ръст.

Прогнозни данни сочат, че Абу Даби очаква ръст на БВП от 10% тази година. Експерти предвиждат четирикратен ръст на икономиката на града до 2025 г., главно заради потенциала на сектори, които не са свързани с петролната индустрия, сочи изданието. Това ще даде тласък на пазара на имоти, който расте с 10-20% на година. В момента в страната се наблюдава недостиг на подходящи имоти, което поддържа наемните нива високи.

Наред с това от Lanesborough коментират, че възможности за инвестиционните фондове има и в САЩ и в Европа, главно за закупуването на активи в затруднено положение (distressed assets) на ниски цени. „Фондове лешояди вече се насочват към Северна Америка и несъмнено ще разширят периметъра си и към Западна Европа“, казват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още