IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Великобритания с най-точни оценки на имотите

Общо 60,4% от оценките във Великобритания се различават със или по-малко от 10% от продажните цени на имота

09:01 | 06.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Великобритания с най-точни оценки на имотите

Оценките на бизнес имоти във Великобритания са най-точни сред четирите най-големи пазара на имоти в Европа, сочи проучване на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Общо 60,4% от оценките във Великобритания се различават със или по-малко от 10% от продажните цени на имота. За Холандия този процент е 50%, следвана от Германия с 47,6% и Франция с 40,2%.

Нивото на точност е било постигнато въпреки растящата несигурност на пазара поради острата липса на ликвидност в сектора на бизнес имоти, породена от глобалната кредитна криза, казват от RICS.

Британският пазар стана свидетел на тотална повратна тенденция в инвестиционната активност през 2007 г. Броят на имотите, продавани на цени под тяхната оценка между септември и декември, се е увеличил почти двойно в сравнение с предходните месеци на годината, което е ясна реакция към стартиращата тогава финансова криза, се казва в проучването.

„Търсенето от страна на бизнеса във Великобритания бе засегнато почти веднага след началото на кредитната криза, когато наемателите трябваше да преоценят риска към края на 2007 г. Банките се задушаваха под натиска на кризата и много инвеститори бяха принудени да продават под цената на оценките, когато опортюнистични инвеститори започнаха да кръжат около тях в търсене на изгодни сделки“, коментират от RICS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още