IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кувейтска фирма ще инвестира 10 млрд. долара в проекти за имоти в Русия

Споразумението предвижда изграждане на проекти върху територия от 2 хил. дка

12:26 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кувейтска фирма ще инвестира 10 млрд. долара в проекти за имоти в Русия

Подразделение на най-голямата кувейтска банка е подписало споразумение за развитие на проекти за имоти на стойност до 10 млрд. долара в руския регион Татарстан, съобщава агенция KUNA, цитирана от Ройтерс.

Според нея Turkapital, собственост на ислямската кредитна институция Kuwait Finance House (KFH), е подписала меморандум за сътрудничество с неназована татарска държавна компания за развитие на бизнес и жилищни имоти на стойност между 6 и 10 млрд. долара. Споразумението предвижда изграждане на проекти върху територия от 2 хил. дка.

По думите на представителя на Turkapital Фауаз ал-Иса компанията е създадена през 2007 г. от KFH с капитал от 150 млн. долара с цел инвестиции на развиващите се пазари. Тя проявява също интерес към инфраструктурни проекти в Татарстан.

KFH, която е най-голямата банкова институция по пазарна капитализация в страните от Персийския залив, е обявила планове за инвестиции в проекти за имоти на различни развиващи се пазари, включително Китай и Индия, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 05.11.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още