IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва забрани нови проекти за големи бизнес сгради и молове в центъра

Причината е, че властите не искат да усложняват и без това сложната транспротна ситуация в центъра

12:28 | 05.11.08 г.
Москва забрани нови проекти за големи бизнес сгради и молове в центъра

Властите в Москва забраниха разработването на нови проекти за изграждане в центъра на столицата на големи административни, офис и търговски центрове с площ над 1500 кв. метра, за да не се усложнява и без това сложната транспортна ситуация в центъра, съобщи РИА Новости, като се позовава на източник в градската администрация.

„Кметът на Москва Юрий Лужков подписа постановление, според което следва да се прекрати подготовката на проекти за строителство на административни и бизнес обекти, многофункционални офис сгради и големи търговски обекти – с площ над 1500 кв. м, на територията на Централния административен окръг (ЦАО)“, е съобщил източникът от кметството.

По думите му изключение правят сградите, които са предназначени за държавните органи и за местното самоуправление. Забраната не важи и за проекти, които са били спечелени на търг до влизането в сила на постановлението.

Причината за подобно решение от страна на властите е изчерпването на пропускателната способност в централната част на Москва и необходимостта да се намали транспортната натовареност, пояснява източникът.

По думите му забранена е също и реконструкцията на офис и търговски сгради, която предвижда увеличаване на площта им. Изключение правят проектите, които вече имат разрешително за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още