IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създават полиция за борба с измами с имоти в Холандия

Главните цели са подобряване на прозрачността и надзора в сектора и въвеждането на редица превантивни мерки

10:14 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Създават полиция за борба с измами с имоти в Холандия

Главната прокуратура и данъчната администрация в Холандия планират да създадат специален разузнавателен център, който ще работи в тясно сътрудничество с полицията и ще се бори с измамите с недвижими имоти, пише изданието за инвестиционна информация IPE.

Сред главните цели на новата институция ще бъдат подобряване на прозрачността и надзора в сектора, както и въвеждането на редица превантивни регулаторни, фискални и наказателни мерки.

Една от основните задачи от плана е подобряване на комуникацията с нотариусите, които ще бъдат известявани от Поземления регистър за сделки на необичайни цени и от които ще бъдат изисквани показания за нередности при сделки.

Центърът ще работи и с Асоциацията на брокерите и оценителите в страната, за да се намери най-добрият модел за предотвратяване на криминалната дейност в сектора на имоти.

Проектът е до известна степен следствие на мащабен скандал с пенсионен фонд на компанията Philips, в който миналата година бяха установени измами с имоти. Няколко служители на фонда са задържани за неправомерни сделки с имоти в Холандия, Белгия и Швейцария на стойност стотици милиони долари.

Компанията за инвестиционен мениджмънт BPF Bouwinvest също съобщи, че може да е загубила между 2 и 3 млн. евро заради подозрителни сделки с имоти.

Според информация от правителствени източници, секторът на имоти в Холандия е уязвим към измами заради мащаба на своите активи, липсата на прозрачност и „малките досега шансове“ за разкриване на престъплението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още