IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сделките с бизнес имоти в Ню Йорк намаляха с 61%

Досега тази година са сключени 237 сделки, като е много вероятно до края на годината да няма нови

11:21 | 04.11.08 г.
Сделките с бизнес имоти в Ню Йорк намаляха с 61%

Сделките с бизнес имоти в Ню Йорк се понижиха с 61% от началото до годината до октомври включително заради глобалната кредитна криза. Досега тази година са финализирани транзакции на стойност около 17 млрд. долара и пазарът е на път към най-слабата си година от 2004 г., сочат данни на Real Capital Analytics, цитирани от Bloomberg. 

Продавачите са сключили 237 сделки (отчитат се сделки на стойност минимум 5 млн. долара). Това е четиригодишно дъно на пазар, който отчете рекордните 51 млрд. долара през 2007 г.

„Банките не отпускат заеми и повечето от тях казват, че са приключили с кредитирането за тази година. Много е вероятно до края на годината да не видим повече сделки“, коментира Скот Латъм от Cushman & Wakefield.

Рецесията на пазара на имоти, която започна в жилищния сегмент през 2006 г., вече се разпространява и в бизнес сектора на пазара. Около 85% от местните банки са въвели по-строги стандарти за основните видове бизнес заеми за големите и средни предприятия през изминалите три месеца, стана ясно от данните на Федералния резерв.

Пазарът на офис площи вероятно ще се влоши през 2009 г. и може да няма подобрение поне още година, смята Андрю Саймън от мрежата от агенции за бизнес имоти NAI Global.

Продажбите на бизнес имоти в глобален мащаб паднаха с 57% тази година до август включително, съобщиха по-рано от Real Capital. През третото тримесечие е регистрирано понижение от 64% на годишна база, сочат предварителните данни на компанията.

В САЩ от началото годината до октомври включително продажбите се паднали със 72%, което е най-големият спад в историята на проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още