IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчитат 38% спад в търговията с имотни деривати в Европа

Общо 166 сделки са били сключени в Европа през третото тримесечие, което е най-ниската активност за последната година

17:40 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отчитат 38% спад в търговията с имотни деривати в Европа

Общият обем на търговията с имотни деривати в Европа е отчел спад от 38% до 1,15 млрд. паунда през трите месеца до края на септември в сравнение с предходния период поради сътресенията в глобалната икономика, които са засегнали прохождащия пазар, пише Ройтерс.

Данни на компанията за анализи на пазара на имоти Investment Property Databank (IPD) показват, че за периода са били сключени 166 сделки, което представлява най-ниската активност за последната година.

Въпреки забавянето на броя на сделките, тяхната обща стойност във Великобритания досега през годината е все пак малко над 5,6-те млрд. паунда, които са изтъргувани пррез първите три тримесечия на 2007 г., което показва относителната стабилност на най-развития в Европа пазар на имотни деривати. През третото тримесечие обемът на търговията на Острова е бил 1,03 млрд. паунда, а от началото на годината досега той е 6,1 млрд. паунда.

„Предвид финансовата криза, която преживяват в момента банките, окуражително е, че нивото на активност в областта на дериватите, която зависи от тяхното участие, се задържа толкова добре“, казва Йън Кулен, един от основателите на IPD.

Търговията с деривати за имоти като суапове дава възможност на инвеститорите да увеличат или хеджират експозицията си към пазара на имоти, без да е необходимо да купуват реални недвижими имоти и да сключват скъпи и изморителни сделки, пише изданието.

Търговията за периода във Франция обаче е на най-ниското си ниво от своя старт през първото тримесечие на 2007 г., понижавайки се с 55% от предходното тримесечие.

Обемът в Германия е намалял с 28% в сравнение с второто тримесечие и наполовина на годишна база. Общата номинална стойност на сделките във Франция и Германия е съответно 71 млн. паунда и 55 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още