IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Женева иска да стане "диамантената столица" на Европа

В града се строи Geneva Diamond Center с площ от 10 хил. кв. м, който трява да бъде открит следващата година

14:21 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Женева иска да стане "диамантената столица" на Европа

Ръководителят на компанията производител на луксозни часовници Franck Muller Group Вартан Сирмакис планира да превърне Женева (вторият по големина град в Швейцария) в новата „диамантена столица” на Европа, отнемайки този статус от белгийския град Антверпен, заради което се строи сградата Geneva Diamond Center, съобщава K2Kapital. Откриването на „диамантения” център с площ от 10 хил. кв. м се планира за есента на следващата година.

В Diamond Center ще може не само да се търгуват диаманти без ДДС, но и отттам директно да се изпращат за сертифициране и митническа проверка.

Според замисъла на Сирмакис откриването на новия диамантен пазар ще бъде съпроводено от откриването също в Женева на изложба за диаманти (Salon International du Diamant), която ще стане ежегодна.

Отчитайки съвременните възможности за търговия на новия „диамантен” център, данъчните облекчения за търговията (одобрени вече от швейцарското правителство), а също неговото разположение в близост до летището и планираната ежегодна изложба на скъпоценности, специалистите считат, че проектът Geneva Diamond Center ще стане сериозен конкурент на Антверпен.

При това не бива да се забравя, че Швейцария открито отказва да следва строгите правила на ЕС относно бизнеса с диаманти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още