IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рисунка на стената на бар в Ливърпул може да удвои цената на сградата

Рисунката е на известния художник на графити Banksy

12:20 | 03.11.08 г.
Рисунка на стената на бар в Ливърпул може да удвои цената на сградата

Рисунка на известния художник на графити Banksy може значително да повиши цената на изоставен бар в Ливърпул, твърдят брокери на имоти.

Бар Whitehouse се предлага за продажба срещу 495 хил. паунда. На една от стените му обаче има рисунка на плъх с височина около 6 метра, която се счита за най-голямото произведение на Banksy и може да вдигне цената до 1 млн. паунда, пише BBC.

Джонатан Оуен, директор бизнес продажби в агенцията за имоти Sutton Kersh, казва, че това е „уникална възможност“ за феновете на художника. Той добавя, че много от запитванията, направени в агенцията за бара, са от търговци на произведения на изкуство.

Офертната цена включва собственост върху две триетажни сгради и разчистен парцел с обща площ около 740 кв. метра, но не и стойността на графита.

„Офертната цена е за празна сграда в центъра на града и земята ... не включва никаква добавена стойност, каквато би могло да донесе автентично произведение на Banksy“, казва Оуен.

„Получихме много запитвания от страна на художници заради рисунката. Banksy е известен и в чужбина и има редица фенове сред известните личности. След като вече е доказано, че рисунката на стената на бара е наистина от Banksy, очакваме това да генерира оферти значително над стойността на самите сгради“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още