IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спортните обекти ще могат да се отдават под наем за 10 години

За наемане на обектите могат да кандидатстват само спортни организации и спортни клубове

15:43 | 30.10.08 г.
Спортните обекти ще могат да се отдават под наем за 10 години

Спортни обекти - публична държавна и общинска собственост, ще могат да се отдават под наем пряко или чрез конкурс за срок от 10 години, съобщиха от пресслужбата на Министeрския съвет.

Наематели могат да бъдат спортни организации - юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, лицензирани спортни организации или спортни клубове, техните членове, както и обединени спортни клубове. Това става по силата на приети от Министерския съвет изменения в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта.

За наемане на спортни обекти - частна държавна и общинска собственост, могат да кандидатстват само спортни организации и спортни клубове. При подадени две или повече искания предимство ще има кандидатът, който е лицензирана спортна организация и развива спорта, за който са предназначени спортната база или съоръжението.

При равни условия предимство има кандидатът, предложил финансово обезпечена инвестиционна програма с по-висока стойност за поддържане и подобрение на имота и изпълнявал задълженията си по предходни договори за ползването му. При класиране се оценява общественият принос на кандидата в спорта.

Спортните обекти могат да бъдат наемани и за срок до 20 години. Това става в случаите, когато спортната федерация или клуб са ги ползвали по предназначение на законово основание 10 години, нямат финансови задължения от публичен характер към държавата или общината и представят програма за поддържане и модернизиране на базата.

По предложение на председателя на Държавната агенция за младежта и спорта е възможно и отдаване на концесия на спортни имоти - държавна и общинска собственост.

Ръководителите на ведомства, областни управители и кметове на общини са длъжни най-малко веднъж годишно да обявяват списък на спортните обекти и съоръжения държавна и общинска собственост, които е предвидено да бъдат отдадени под наем. Списъкът трябва да се поставя на видно място в сградата на ведомството и на спортния обект и се публикува на съответната интернет страница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още