IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Париж най-засегнат от по-ниската заетост на хотелите в Европа

Единствено в Хамбург от проучените основни пазари се наблюдава увеличение на печалбата на годишна база

12:03 | 30.10.08 г.
Париж най-засегнат от по-ниската заетост на хотелите в Европа

Печалбата и заетостта на градските хотели на повечето ключови пазари в Европа продължават да падат и през септември, сочат данни на TRI Hospitality Consulting. 

Средната заетост пада във всички 10 града, които са предмет на изследването, и само в Хамбург се наблюдава увеличение на печалбата на годишна база.

Брутната оперативна печалба пада най-много в Париж, където се отчита понижение от 31,7% до 98,83 евро на налична стая на ден.

В абсолютни стойности спадът на печалбата в Париж сваля френската столица на четвърто място в класацията след Лондон, Амстердам и Берлин - трите най-печеливши пазара в проучването.

В Амстердам и Виена също се отбелязват значителни понижения на търсенето и печалбите.

Средната заетост в холандската столица намалява с 9 процентни пункта до 80,7%, което свива приходите от налични стаи с 14,3% и дневната брутна оперативна печалба с 22,6% до 100,11 евро на налична стая.

Във Виена заетостта пада с 9,2% пункта до 79,8%. Оперативната печалба се понижава с 27,2% до 81,24 евро на налична стая на ден.

„Септември е вторият пореден месец, през който търсенето намалява в повечето пазари в Европа и това сигнализира за бързо влошаваща се среда. Хотелиерите вече ще трябва да водят истински битки, за да поддържат ръста си и устойчива доходност“, коментира Джонатан Лангстън, управляващ директор на компанията.

През август проучването установи, че средната заетост на девет от изследваните 10 пазара и печалбите на 8 от тях са се понижили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още