IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестициите в бизнес имоти във Франция намаляват с 57% през деветмесечието

В Париж и неговите предградия и сателитни селища инвестициите се свиват с 62% до 6,5 млрд. евро

10:47 | 29.10.08 г.
Инвестициите в бизнес имоти във Франция намаляват с 57% през деветмесечието

Инвестициите в бизнес имоти във Франция регистрират спад от 57% на годишна база през първите девет месеца на годината и възлизат на общо 9,4 млрд. евро, сочат данни от проучване на CB Richard Ellis. Понижението е резултат от по-трудните условия на кредитния пазар и липсата на инвеститорско доверие, пише PropertyEU.

Направените инвестиции през третото тримесечие възлизат на 2,2 млрд. евро, по-малко от инвестираните 3,1 млрд. и 4,1 млрд. евро през второто и първото тримесечие съответно.

В провинцията близо половината от инвестициите са направени през първото тримесечие на годината и въпреки това тя остава по-малко засегната от региона Ил дьо Франс (който включва Париж и неговите предградия и сателитни селища), където инвестициите се свиват с 62% до 6,5 млрд. евро през първите девет месеца.

Инвестиционните фондове са били много активни в началото на годината, но постепенно за започнали да се изтеглят от пазара. Междувременно компаниите за имоти срещат проблеми при привличането на капитал на фондовия пазар. Институционалните инвеститори, които са по-слабо засегнати от кредитната криза, формират 44% от активността през годината досега.

Инвестиционният пазар във Франция се доминира от местни играчи, като френските компании са направили половината от инвестициите тази година.

Немски фирми формират 14% от инвестиционната активност, докато американските и британските заемат изчаквателна позиция и имат дялове от съответно 12% и 4% от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 29.10.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още