IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Black Sea Property Fund отложи жилищен проект в София

От фонда забелязват затягане на кредитирането в България, свръхпредлагане в някои сегменти и сериозно задлъжнели предприемачи

19:19 | 24.10.08 г.
Black Sea Property Fund отложи жилищен проект в София

Инвестиционният фонд Black Sea Property Fund съобщи, че бордът на директорите е взел решение да отложи старта на планираното строителство на жилищния проект Evergreen в столичния квартал Младост. Всякакви такси за прекратяване или глоби от това отлагане няма да окажат материално влияние върху компанията, уточняват от фонда.

Теренът ще остане част от портфолиото от земя на фонда и бордът на директорите ще реши какво да прави с него с течение на времето, се посочва в съобщението.

Компанията, която е листната на алтернативния сегмент на Лондонската борса, има "силни кешови баланси и планира да ги използва в подходящия момент, за да се възползва от текущите пазарни условия".

Председателят на борда на директорите Джон Чапман коментира: „ Въпреки че досега жилищните имоти в София остават пощадени от влиянието на глобалното понижаване на пазара на имоти, напоследък забелязваме затягане на кредитирането в България, както и свръхпредлагане на определени пазарни сегменти и сериозно задлъжнели предприемачи. Предвид тези факти решихме, че е благоразумно да направим нови оценки на проекта Evergreen и да решим как най-добре да използваме голямата си кешова позиция“.

Миналата година фондът придоби строителен терен в кв. Малинова долина с площ от 24 599 кв. м на цена от 4 млн. евро. Скоро след това се отказа от инвестиция в Царево.

Днес друг фонд, чиито акции се търгуват на алтернативния сегмент на борсата в Лондон и инвестира в имоти в България - Bulgarian Land Development, съобщи, че се отказва от част от предварително договорени за купуване апартаменти в Банско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още