IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бургас приема идеи за увеселителен център в Морската градина

Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видеокът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства

16:42 | 24.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Бургас приема идеи за увеселителен център в Морската градина

Студенти по архитектура ще развиват концепции за изграждането на Детски културно - увеселителен център в Морската градина на Бургас на национален пленер. Той ще се проведе от 27 октомври до 4 ноември, съобщиха от общинската администрация. Организатори на събитието са Община Бургас, Съюз на архитектите в България, САБ - Дружество Бургас и Общински детски комплекс.

Бъдещите архитекти са поканени от Общината да предложат иновативни и нестандартни идеи за развитие на северната част на Приморския парк в зоната между ул. „Димитър Димов“, ул. „Поморийска“ и ж.п. линията за Поморие.

Проектът включва изграждане на привлекателни сгради, безопасни съоръжения за развлечения, подходящо оформление на растителността в парка и места за паркиране.

Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видеокът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства (рисуване, фотография, макетиране и авиомоделизъм).

Предвиждат се и възможности за площадки за различни видове спорт, велоалея, стена за графити и площадка за улични спортове (ролери, скейтборд и др.), която през зимата може да бъде превърната в ледена пързалка.

Идеята на общинската администрация за обособяване на Детски увеселителен център е част от програмата за културно развитие на града. Готовите проекти ще бъдат представени на 4 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още