IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ефектът „Пейлин“ може да подкрепи пазара на имоти в Аляска

Традиционно най-големият град в щата - Анкоридж, не е сред най-привлекателните дестинации за нови проекти в сектора

18:02 | 23.10.08 г.
Ефектът „Пейлин“ може да подкрепи пазара на имоти в Аляска

Възможно е изборът на губернатора на Аляска Сара Пейлин за кандидат на републиканците за вицепрезидент на САЩ да доведе до появата на нови проекти в сектора на имотите в щата, пише PropertyWire.

Заради отдалечеността си Анкоридж, най-големият град в Аляска, не е сред най-привлекателните дестинации за нови проекти, но международната известност на Пейлин може да създаде нови инвестиционни възможности в сектора, смята Дарил Браумън, президент на базираната в Калифорния Browman Development.

„Публичните й изяви отварят очите на хората за потенциала на района“, казва Браумън, чиято компания строи търговски центрове в Анкоридж и Уасила, родният град на Пейлин.

Очаква се Аляска, която досега е подкрепила демократ за президент само веднъж, да застане зад Джон Маккейн, кандидат за президент на републиканците. Ако той спечели, икономиката и съответно пазарът на имоти в Анкоридж също може да спечелят, смятат някои.

„Това е така, защото се счита, че политиката на републиканците традиционно подкрепя развитието на ресурси, което е ключов двигател на ръста на работните места в района“, смята Джон Маккинън, изпълнителен директор на асоциацията на строителните компании в Аляска.

Особен интерес представлява потенциалното влияние на бъдещата администрация върху плановете за газопровод на стойност над 30 млрд. долара.

Нивата на незаетост на офис сградите и индустриалните обекти се измерват с едноцифрени стойности, което накара няколко компании да инвестират в строителството на големи спекулативни площи в Анкоридж за първи път от много години. Основни играчи като Chevron Corp. и Fluor Corp. вече са наели площи.

В района на Анкоридж живеят над 300 хил. души.

През лятото инвеститори в имоти пък изразиха мнения, че връзката на кандидата на демократите за президент Барак Обама с Чикаго ще окаже подкрепа на кандидатурата на града за домакин на летните Олимпийски игри през 2016 г. и ще окаже положителен ефект върху пазара на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още