IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов опит за продажба на проект за 10-етажна офис сграда на Цариградско шосе

Инвестицията в проекта е 25 млн. евро, като сградата се продава цяла или на части

16:12 | 23.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нов опит за продажба на проект за 10-етажна офис сграда на Цариградско шосе

Проектът за строеж на офис сградата Ellipse Center, който ще бъде разположен на столичния булевард “Цариградско шосе” отново търси купувачи, които да закупят част или цялата сграда. Това съобщиха от естонската компания за недвижими имоти Arco Real Estate, които представляват проекта на пазара.

Инвеститор в проекта е белгийската фирма Ilpa Development, която ще вложи 25 млн. евро в изграждането му.

Преди време компанията планираше да продаде целия проект още преди строителните работи да бъдат започнати. Сега той е на етап „изкоп” и строителството му се очаква да бъде завършено през 2010 г.

На въпрос на Investor.bg дали все още се продава целият проект от компанията инвеститор отговориха, че в случай че има интерес да бъде закупен, са готови да преговарят. За момента офис площите се продават поотделно, като може да бъде продаден цял етаж или разделен на части. Цените на квадратен метър започват от 1700 евро в зависимост от помещението, казаха от компанията.

Сградата ще се състои от офиси клас А и магазини, разположени на обща площ от 19 хил. кв. метра.

Проектът Ellipse Center предвижда строителството на сграда с елипсовидна форма с лек наклон.

Сградата ще се състои от 10 почти идентични офис етажа, всеки с площ 908 кв. м. Търговската част ще заема площ от 250 кв. м. Предвиден е шоурум с височина 7 м, на площ от 1326 кв. метра.

В сградата ще има също бар и ресторант с площ от 1000 кв. м, 1 300 кв. м. зелена площ с изглед към Витоша, както и две подземни паркинг нива с площ от 3 хил. кв. м. с над 130 паркоместа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още