IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ може да отпуснат 40 млрд. долара за проблемни ипотеки

Според ново предложение правителството ще споделя с кредиторите всички бъдещи загуби от новоотпуснати заеми

12:36 | 23.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ може да отпуснат 40 млрд. долара за проблемни ипотеки

Администрацията на Джордж Буш обмисля предложение на стойност 40 млрд. долара, насочено към предотвратяване на още случаи на принудително отнемане на имоти поради необслужвани ипотеки, съобщава Wall Street Journal.

Това е една от серия мерки за решаване на проблемите, които стоят в основата на финансовата криза.

Правителството ще разгледа предложение за предоставяне на финансови стимули на банките, за да „превърнат проблемните кредити в по-достъпни ипотеки“, пише изданието.

Според предложението правителството ще споделя с кредиторите всички бъдещи загуби от новоотпуснати заеми.

Наред с това правителството работи по отделна програма да използва част от средствата от спасителния план на стойност 700 млрд. долара за директното изкупуване и предоговаряне на условията по ипотечните кредити.

В момента има много идеи, които се обсъждат, и все още не е ясно коя от тях ще надделее, пише вестникът в своето онлайн издание.

„Финансовото министерство обмисля всички възможни начини, за да се възползва най-добре от своя... авторитет“, за да помогне на собствениците на жилища и на финансовите пазари, докато в същото време предпазва и данъкоплатците, казва говорителят на Белия дом Тони Фрато.

„Винаги сме отворени да обсъждаме и нови идеи“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още