IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британската Rightmove съкращава 20% от служителите си

Сайтът планира да намали разходите си за 2009 приблизително с 5 млн. паунда, като същевременно ще увеличи бюджета си за маркетинг с до 1 млн. паунда

11:53 | 23.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Британската Rightmove съкращава 20% от служителите си

Британският сайт за обяви за имоти Rightmove Group Plc обяви планове за вълна от съкращения на работни места, които ще засегнат около 20% от персонала на компанията, съобщи International Herald Tribune.

Съкращенията се правят в отговор на спада в жилищния пазар във Великобритания, поясняват от компанията.

Сайтът планира да намали разходите си за 2009 г. приблизително с 5 млн. паунда, въпреки че същевременно ще увеличи бюджета си за маркетинг с до 1 млн. паунда.

„Обсегът (на съкращенията) отразява становището на компанията, че настоящите трудности ще продължат и през 2009 г., макар и не в най-лошите измерения, които по-рано бяхме прогнозирали“, казват от компанията.

Наскоро компанията обяви планове да намали обема на бизнеса си извън Великобритания поради спада в търсенето на имоти в Европа.

Rightmove е създадена през 2000 г. като смесено дружество между едни от най-големите британски брокерски компании като Halifax, Countrywide plc, Royal & Sun Alliance и Connells. През март 2006 г. компанията е листната на Лондонската борса. Дял в нея имаше и банковата и застрахователна група HBOS, който тя продаде през май тази година заради забавянето на пазара в резултат от кредитната криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още