IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови проверки за недекларирани нови имоти в Бургас

В момента проверките са съсредоточени в к-с „Славейков“, но постепенно ще обхванат централна градска част и останалите квартали

11:43 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Масови проверки за недекларирани нови имоти в Бургас

Пет мобилни екипа общински инспектори от дирекция „Местни приходи“ започнаха да проверяват всички новопостроени сгради в Бургас с излязъл акт 16, съобщават от местната общинска администрация.

В момента проверките са съсредоточени в к-с „Славейков“, но постепенно ще обхванат централна градска част и останалите квартали.

Инспекторите проверяват дали съответният имот е деклариран и с платени данъци. Паралелно с това се проверява изрядната регистрация на моторни превозни средства.

Причина за започналата акция е недобросъвестното отношение на отделни граждани, които не смятат за нужно да внасят своята лепта в общинския бюджет, както го правят всички останали, уточняват от общината.

На неизрядните собственици на имоти ще бъде наложена глоба от 20 до 400 лв. за физически и от 100 до 1000 лв. за юридически лица. Ще им бъде начислена и лихва за периода, през който са пестили дължимите на общината данъци. За недекларирани автомобили глобите са от 20 до 200 лв. за физически и от 100 до 500 лв. за юридически лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още