IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 60% спад в обема на инвестиционния пазар на имоти във Франция

С понижение в обема на сделките от 62% регионът на Париж е по-сериозно засегнат от общия спад в сравнение с провинцията

17:10 | 20.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 60% спад в обема на инвестиционния пазар на имоти във Франция

С 9,4 млрд. евро към края на септември обемът на френския инвестиционен пазар на недвижими имоти достигна спад от 57% спрямо нивата отпреди година, се казва в доклад на CB Richard Ellis (CBRE), цитиран от френското издание La Vie Immobilere.

Според авторите на доклада конюнктурата на пазара на инвестиции в имоти от страна на местни и чужди компании може да се опише с думите „климат на всеобщо униние“.

През първото тримесечие на тази година инвестиционните сделки с имоти във Франция са били на обща стойност 4,1 млрд. евро. През второто сумата намалява драстично до 3,1 млрд. евро, а за периода юли-септември спадът продължава и транзакциите стигат нивото от 2,2 млрд. евро.

С понижение в обема на сделките от 62% регионът на Париж е по-сериозно засегнат от общия спад в сравнение с провинцията.

Според CBRE доверието на инвеститорите е засегнато от финансовата криза, а „понижението на цените би трябвало да продължи, дори да се ускори“.

До края на годината все пак се очаква обемът на инвестиционния пазар да успее да достигне между 11 и 13 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 20.10.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още