IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на имотите в Испания може да се понижат с 50%

Ако предприемачите не продадат апартаментите си с 25 или 30% по-евтино сега, до две или три години те ще имат по-стари и непродаваеми имоти, които ше трябва да продават с до 47% по-евтино

13:03 | 20.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на имотите в Испания може да се понижат с 50%

Цените на недвижимите имоти в Испания може да се понижат с до 50% през следващите три години, пише испанският финансов сайт El Confidencial, цитирайки коментар на Хавиер Ориц, финансов директор на групата за недвижими имоти Grupo Inmo.

„Ако предприемачите не продадат апартаментите си с 25 или 30% по-евтино сега... до две или три години те ще имат по-стари и непродаваеми имоти, които ще бъдат принудени да продават с 42 до 47% по-евтино в реална стойност предвид инфлацията“, казва Ориц.

Цените на имотите в Испания се повишиха тройно през последните 10 години, възползвайки се от ниските лихвени нива в еврозоната и покачващото се търсене в условията на повишен жизнен стандарт в Испания и 5-те милиона имигранти, дошли в страната, пише Ройтерс.

Въпреки това продажбите на жилища и ипотечното кредитиране се сринаха поради хроничното презастрояване, което съвпадна с международната финансова криза.

В края на миналия месец стана ясно, че продажбите на жилища в страната са се понижили с над 26% през юли на годишна база.

Наскоро официални държавни данни отчетоха 1,3% спад в цените на жилищата в Испания за третото тримесечие на 2008 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още