IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Мол София продаде и мол в Полша

Продажбата на стойност 95 млн. евро е най-голямата сделка с имот в Полша за 2008 г.

11:08 | 20.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Мол София продаде и мол в Полша

Единият от собствениците на Мол София, GE Real Estate, е продал търговския си център в град Катовице в южна Полша за 95 млн. евро, съобщава EuropeRE.

Това е най-голямата сделка с имот в Полша тази година и е индикатор за големите инвестиционни възможности в областта на търговските имоти в Централна Европа, посочва изданието.

Купувач е немската инвестиционна компания Union Investment Real Estate AG, а CB Richard Ellis е консултант по сделката. Това е първата инвестиция на Union Investment в Полша, като компанията планира и още придобивания в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Търговският център, който се казва Stawy, е с площ от 37 хил. кв. м и е изцяло отдаден под наем на наематели като H&M, Empik и SMYK. Той има 1 866 места за паркиране и над шест милиона посетители годишно.

„Сделката е добър пример за това как полският пазар на търговски площи все още може да предложи добра инвестиционна доходност, предвид силната полска икономика в условията на глобалната икономическа рецесия“, коментира Патрик О'Горман от екипа, отговарящ за ЦИЕ в CB Richard Ellis.

Наскоро бяха обявени планове за продажбата на търговския център Mall Sofia, който е собственост на GE Real Estate и ирландския инвестиционен фонд Quinlan Private, също на немски купувач – Degi Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds m.b.H.

Миналия месец GE съобщи, че смята да намали портфолиото си от имоти с 10 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още