IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британски милионер търси български купувач за империята си от имоти

Бизнесменът търси пенсионен фонд или друг тип голям инвеститор от България или Русия за покупката на 200 апартамента в британски град

16:09 | 16.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Британски милионер търси български купувач за империята си от имоти

Британският магнат от пазара на имоти Фъргюс Уилсън планира да продаде портфолиото си от имоти в град Кент в Югоизточна Великобритания, пише британското издание Kent on Sunday. За целта той търси пенсионен фонд или друг тип голям инвеститор от България или Русия, пише изданието.

Портфолиото, което включва около 200 двустайни и тристайни апартамента в квартал Ашфорд в града, ще бъде продадено заради „краха на жилищния пазар“, след което Фъргюс Уилсън, заедно със своята съпруга и съдружник Джудит, смятат да се оттеглят от бизнеса.

„Нещо като пенсионен фонд би гледал на пазара в перспектива от 40 години напред“, казва той.

Според него кредитната криза е сложила край на новото строителство в региона. „Незавършените блокове ще си останат незавършени и никой няма да строи нищо ново години наред.“

Също така по негово мнение развитието на жилищния пазар в града трябва да бъде чрез строеж на нови къщи, а не апартаменти, защото къщите винаги ще бъдат по-привлекателни за купувачите.

Въпреки че в момента двустайните и тристайните апартаменти в Ашфорд се продават на офертните цени, броят на продажбите не е много голям, казва той.

Той е взел решението за продажба на портфолиото си от имоти още през март.

„Цените на (...) имотите може да се понижат с 1 или 2%, но със сигурност няма да се покачат през следващите две-три години. Това ни накара да ускорим продажбата“, коментира той.

Поради големия брой имоти, които Уилсън смята да продаде, играчите на местния пазар се опасяват, че той може да бъде наводнен от нови жилища за продан, които да понижат цените дори още повече – опасения, за които бизнесменът е казал, че са неоснователни.

В момента той обмисля идеята да работи върху ново телевизионно предаване, което ще предлага на хората финансови съвети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още