IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ню Имидж иска да прави филмово министудио в Царево за над 3 млн. долара

Филмовата компания е огледала терен на брега на морето между Царево и Варвара

14:49 | 16.10.08 г.
Ню Имидж иска да прави филмово министудио в Царево за над 3 млн. долара

Филмовата компания „Ню Имидж България“ е огледала терен в община Царево за изграждането на постоянно филмово министудио, съобщиха от пресцентъра на общината.

Оглед на терена, който се намира на брега на морето между Царево и село Варвара, е направил изпълнителният директор на компанията Дейвид Варод. Теренът е близо до мястото, където преди 30 години бе заснет българския филм „Голямото нощно къпане“, уточняват от общината.

Инвестицията в изграждането на министудиото, което ще бъде напълно оборудвано, ще е около 3-4 млн. долара.

Идеите си Варод е обсъдил с кмета на общината Петко Арнаудов. Една от тях предвижда изграждането на воден басейн, който да се използва като филмов декор, за което се изисква теренът да има възможно най-добра връзка с морето. Филмите ще бъдат снимани в басейна, но близостта на морето ще създава усещането, че снимките са направени в него. В света в момента има само два подобни басейни - най-големият е в Малта и е с площ 10 дка, другият е в Англия.

Според Варод декорът ще е атрактивен за филмопроизводители от цял свят. В момента много чужди компании проявявали интерес да снимат в България, тъй като една филмова продукция у нас струвала доста по-евтино дори от съседна Румъния.

Варод живее постоянно в България от 10 години, като за този период у нас са направени над 90 международни филма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още