IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Надпреварата за изграждане на най-високата кула среща противоречиви мнения

Според някои не е правилно да се промотират екстравагантни проекти във време, когато много от икономиките в света са на ръба на рецесията

11:06 | 16.10.08 г.
Надпреварата за изграждане на най-високата кула среща противоречиви мнения

Надпреварата за построяването на най-високата кула в света поляризира реакциите сред читателите на Arabian Business, сочи онлайн анкета на медията.

В рамките само на няколко дена дубайската строителна компания Nakheel и саудитската Kingdom Holding Co анонсираха проекти за построяване на еднокилометрови кули, които да засенчат най-високия небостъргач, понастоящем Burj Dubai.

Първата компания планира да построи структура, която ще е висока повече от 1,4 км в Дубай, а от втората претендират, че един от техните проекти в Саудитска Арабия ще се превърне в най-високата кула в света.

Около 40% от участващите в проучването подкрепят проектите и одобряват визията на строителните предприемачи, останалите 60% обаче изразяват противоположно мнение.

Около 40% от анкетираните определят проектите като „неуместни“. Според тях не е правилно да се промотират толкова екстравагантни проекти във време, в което много от икономиките в света са на ръба на рецесията. Други 20% смятат, че проектите са прекалено амбициозни и се съмняват, че ще бъдат завършени.

Около 22% от запитаните определят плановете за километровите кули като „фантастични“ и вярват, че това ще помогне за запазване на почетното място на Персийския залив на световната карта. Други 18% казват, че проектите са добра идея, защото ще създадат хиляди нови работни места в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 16.10.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още