IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Несебър дава 50 хил. лв. за реклама на Слънчев бряг

Продаваните за 1 евро хотели в курорта са на строители, които не са проучили добре пазара, коментират от Съюза на собствениците в Слънчев бряг

15:33 | 15.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Несебър дава 50 хил. лв. за реклама на Слънчев бряг

Община Несебър отпуска пари за рекламиране на курорта „Слънчев бряг“. Това се прави за първи път, съобщи председателката на Управителния съвет на Съюза на собствениците в курорта. За рекламата са гласувани 50 хил. лв. на сесия на Общинския съвет. С парите ще бъдат изработени материали, с които „Слънчев бряг“ ще се представя от следващата година.

Освен това на туристическите борси в Европа общината и Съюзът на собствениците ще участват заедно на един щанд. Двете страни са се договорили и за завършване на строителството на 1 май на територията на общината. Оттогава ще се дава и стартът на туристическия сезон.

Елена Иванова съобщи и резултати от туристическото лято. Отбелязва се ръст на туристите от Германия. Не е правена точна статистика на посещенията, но членовете на съюза - хотелиери и ресторантьори, са доволни от сезона. Вече са сключени договори и за следващата година - с леко повишени цени,- което означава, че и през 2009 година в „Слънчев бряг“ отново ще има ръст на туристите. Туристическите борси обаче все още предстоят. Първата от тях е в Лондон, добави Елена Иванова, цитирана от БТА.

Тя направи и коментар по повод на информации, че се продават хотели в центъра на „Слънчев бряг“ за по 1 евро. Според Иванова става въпрос за сгради с жилища и апартаменти в покрайнините на комплекса. Строителите не са успели да ги продадат заради недобро проучване на пазара. Сега ги предлагат на много ниска и нереална цена, тъй като купувачът им трябва да поеме и задълженията на строителя за изграждането на тези постройки.

Иванова уточни, че няма нито един член от Съюза на собствениците, който да продава хотел, още по-малко за 1 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още