IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама поиска 90-дневен мораториум върху делата за отнемане на имоти

Банките, които участват в спасителния план на правителството, трябва временно да отложат процесите по отнемане на имоти, смята кандидадът за президент на САЩ

11:27 | 14.10.08 г.
Обама поиска 90-дневен мораториум върху делата за отнемане на имоти

Кандидатът на демократите в САЩ за президент на страната Барак Обама призова за 90-дневен мораториум върху съдебните процеси за отнемане на имоти заради просрочени ипотеки и за двегодишни данъчни облекчения за компании, които създават работни места като част от план за оздравяване на икономиката, съобщи AP.

Обама е заявил, че банките, които участват в спасителния план на правителството, трябва временно да отложат процесите по отнемане на имоти за семействата, които полагат „добросъвестни“ усилия да изплащат ипотеките си.

Кандидатът за президент е призовал също за данъчен кредит от 3 хил. долара за всяко допълнително работно място на пълен работен ден, което една компания създава. Данъчното облекчение би свършило след 2010 г.

Обама предлага също да се позволи на хората да изтеглят до 10 хил. долара от пенсионните си сметки тази или следващата година, без да се налагат наказателни такси.

В кампанията си демократът набляга на възможността тези идеи да се реализират бързо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още