IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Н. Фостър и З. Хадид сред кандидатите да проектират правителствения център

Днес бяха отворени офертите за участие в процедурата за възлагане и изработване на проект за новия вторичен столичен център

18:03 | 13.10.08 г.
Н. Фостър и З. Хадид сред кандидатите да проектират правителствения център

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството техническа комисия отвори офертите за участие в процедурата за възлагане и изработване на проект – устройствена концепция за новия вторичен столичен център на бул. “Цариградско шосе – 6-ти километър”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Оферти за участие са представили 19 кандидати, като 2 от тях, на български фирми, не са били разгледани, защото не са били депозирани в указания срок.

Между кандидатите са 2 фирми от Великобритания, по 1 от САЩ, Франция и Италия, 3 българо-немски консорциума, 1 холандска фирма, 1 българо-чешко сдружение, 5 български консорциума и 1 българско ателие.

Сред участниците са имената на световно известните архитекти сър Норман Фостър, Заха Хадид, Масимилиано Фуксас, Доминик Перо и други.

Задачата на техническата комисия ще бъде в десетдневен срок да избере шест проектни екипа, които ще представят своите проекти до края на месец февруари 2009 г. на международно жури и на обществеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още