IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продадоха военни имоти за 5,5 млн. лв.

Броят на участвалите физически и юридически лица в 4-те търгови процедури е 48

17:36 | 13.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Продадоха военни имоти за 5,5 млн. лв.

В началото на октомври Министерство на отбраната осъществи първите четири сделки с имоти частна-държавна собственост, които са с отпаднала необходимост за Българската армия, чрез провеждането на търгове с тайно наддаване, като от сделките се очакват приходи на стойност близо 5,5 млн. лв., съобщиха от министерството.

На 4 септември 2008 г. министърът на отбраната Николай Цонев възложи да започне поетапната реализация на 243 имота частна-държавна собственост с отпаднала необходимост.

Началната цена на имотите е образувана в съответствие с Правилника за приложение на Закона на държавната собственост, в който е записано, че началната цена се определя като към данъчната оценка се прибавят 40%. Данъчната оценка се изготвя от съответната данъчна служба в региона, в който е регистриран имотът.

Броят на участвалите физически и юридически лица в 4-те търгови процедури е 48. Очаква се до края на ноември 2008 г. да бъдат реализирани на пазара чрез търг още 41 имота.

Два от 4 търга са проведени на 8 октомври. Единият е за имот в Бургас, землището на кв. „Сарафово”, местността „Под шосето”. Подадени са 6 заявления за участие. При обявена първоначална цена от 989 960 лева, най-високата предложена цена е 4,107 млн. лева, а втората.

Другият търг е отново за имот в Бургас, с. Твърдица. Подадени са 16 заявления за участие. При обявена първоначална цена 86 591 лева, най-високата предложена цена е 936 хил. лева, а втората – 680 хил. лв.

На 9 и 10 октомври се проведени търгове за два имота в гр. Карлово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още