IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститори кръжат над останки от имоти за 1 млрд. паунда на Острова

Сред тях е планираната продажба на портфолиото на Dawnay Day, което може да бъде оценено на повече от 600 млн. паунда

13:50 | 10.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори кръжат над останки от имоти за 1 млрд. паунда на Острова

Продажбата на две от най-големите жертви на кризата на пазара на имоти отбеляза значителен напредък тази седмица, пише PropertyWeek.

Офертите за британското портфолио на фонда за имоти Dawnay Day, което може да бъде оценено на повече от 600 млн. паунда, трябваше да бъдат изпратени днес на консултантската компания DTZ, която консултира администратора BDO Stoy Hayward.

Ernst & Young, администратор на портфолиото на британската компания за управление на имоти Industrious, част от групата Dunedin, също подготвя продажбата на имоти на стойност повече от 400 млн. паунда.

Предполага се, че интересът към портфолиото на Dawnay Day е голям и от DTZ очакват около 20 оферти днес.

Norwich Union, който предостави финансиране за британското портфолио на Dawnay Day, сложи ръка върху активите на компанията, като предпазна мярка, когато империята на фонда започна да се руши. Дългът към Norwich е на стойност 650 млн. паунда.

Между инвеститорите, които се очаква да подадат оферти, са инвестиционни компании като Topland, Exemplar и Mountgrange, като и опортюнистични фондове като Valad.

Продажбата не се очаква да привлече вниманието на традиционно богати кандидати като държавни фондове, тъй като портфолиото е разпокъсано на 211 отделни имота, пише изданието. Държавните фондове предпочитат да придобиват знакови „сгради трофеи“, които генерират приходи или компании, които имат опит на британския пазар.

Планирано е кандидатите, одобрени на първия тур, да бъдат обявени другата седмица, а победителят в търга ще бъде ясен две-три седмици по-късно.

Процедурата по продажбата на портфолиото на Industrious се движи малко по-бавно, тъй като в момента се обсъжда дали да бъдат продадени само активите или цялата компания.

Смята се, че за консултанти кандидатстват Atisreal, Jones Lang LaSalle и King Sturge, които все още очакват решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още