IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Непубличните фондове за имоти в Европа удължават живота си

Фондовете целят да отложат решението дали да продават активи при сегащните пазарни условия

10:42 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Непубличните фондове за имоти в Европа удължават живота си

Непублични фондове за имоти в Европа все по-често удължават периода на съществуване, вместо да ликвидират дейността си, въпреки че пазарните условия стават все по-предизвикателни, сочат данни на европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти Inrev.

Според изследване на асоциацията върху закриването на фондовете за имоти делът на фондовете, които планират да прекратят операциите си през следващите две години, се е понижил до 29% през 2008 г. в сравнение с 52% миналата година. Общо 59% смятат да продължат дейност. От тях над три четвтърти смятат да удължат фонда си, а 22% планират да го трансформират в ново дружество.

„В момента гъвкавостта за продължаване (на дейността) с една до две години е привлекателна от времева гледна точка, тъй като тя отлага нуждата за взимане на решение дали да се продават активи в условията на пазар, на който капиталовите стойности се понижават“, казва директорът на отдел Проучвания в Inrev Андреа Карпентър. „Това важи особено за фондове с инвестиции във Великобритания, където кредитната криза се усеща най-силно досега.“

От опортюнистичните фондове 42% планират да продължат дейността на компанията. Това е необичайно, тъй като тези фондове обикновено прекратяват дейност според първоначалния си план. Проучването обаче цитира мениждъри, които казват, че фондовете се опитват да избегнат продажбата на активи на сегашните пазарни цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още