IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Либия смята да се възползва от кризата на някои пазари на имоти

Северноафриканската държава ще търси също възможности за придобиване на дялове от международни компании

15:04 | 03.10.08 г.
Либия смята да се възползва от кризата на някои пазари на имоти

Либия ще търси възможности за инвестиции на чуждестранни пазари на недвижими имоти, които са изпаднали в затруднение заради кредитната криза, са заявили от правителството, цитирани от Ройтерс.

Северноафриканската държава ще търси също възможности за придобиване на дялове от международни компании от петролния сектор, фармацевтиката, комуникациите и хранително-вкусовата промишленост, е съобщила държавната информационна агенция Jana след съвещание на държавен комитет по повод глобалната финансова криза.

Либия постепенно излиза от международната си изолация и премахването на санкциите срещу нея й помага да инвестира в чужбина.

„Постигнато е решение за концентрация през идния период върху преки инвестиции в имоти на пазарите, където се наблюдава рязък спад на цените“, цитира комитета агенцията.

В съвещанието са участвали управителят на централната банка на страната, директорът на държавната петролна компания, директорът на инвестиционната агенция и министър-председателят.

Комитетът е стигнал до извода, че Либия не е понесла загуби при чуждестранните инвестиции от кредитната криза, посочва Jana.

Тази седмица италиански вестник съобщи, че Morgan Stanley е била ангажирана от държавен либийски фонд, който иска да стане инвеститор в Telecom Italia до края на годината. От щатската инвестиционна банка отрекоха твърденията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още