IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Къде извън Европа си струва да купим ваканционен имот?

Кризата прави установените пазари по-непривлекателни и някои инвеститори се насочват към по-екзотични дестинации

12:58 | 03.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Къде извън Европа си струва да купим ваканционен имот?

Независимо от кризата на пазара на имоти в Западна Европа, някои екзотични дестинации привличат вниманието на инвеститори и купувачи на ваканционни имоти. Понижаващите се цени на имотите може да правят покупката на установените пазари непривлекателна, но за някои инвеститори икономическият спад и дългите полети до по-отдалечени страни не са пречка за покупката на ваканционен имот там, пише в. Таймс.

За купувачи, които търсят нещо по-различно от обикновена вила в Испания или Франция, изданието посочва следните възможности:

Тайланд

Страната е често в заглавията на световните медии във връзка с протестите против правителството. Въпреки това тя остава един от най-популярните развиващи се пазари. Прекрасното време, живописните плажове и приятелски настроените хора са спомогнали за развитие на сектора на ваканционни имоти там. Въпреки това в страната има много стриктни правила за собствеността на земя за чужденци, затова винаги трябва да се търси консултацията на професионален адвокат.

Вила с две спални струва около 100 хил. паунда.

Венецуела

Популярна дестинация за покупката на втори дом е остров Маргарита, разположен на около 64 км от северния бряг на Венецуела. Той е с всички предимства на всеки карибски остров – топла морска вода, мек пясък и хубаво време, но без много от негативите им като високи цени и урагани. Какви са отрицателните страни? Много виждат в лицето на президента Уго Чавес заплаха за демокрацията.

Двустаен апартамент с гледка към морето струва около 112 хил. евро и 103 хил. евро без гледка.

Кабо Верде

Тези африкански острови имат всички шансове да се харесат на европейци, въпреки отдалеченото си местоположение – 450 км от Сенегал. Най-привлекателните фактори там са плажовете, покрити с бели пясъци и температурата на въздуха - около 25 градуса през цялата година. Цените на студио на брега на океана са около 45 хил. евро, а вила с гледка към морето струва 600 хил. евро.

Малайзия

Страната привлича все повече богати пенсионери със специална държавна програма “Малайзия – моят втори дом”. Платежоспособни купувачи могат да получат лесно 10-годишно разрешително за престой, което след това може да се поднови, при положение че не работят в страната. Малайзия, която е бивша британска колония, е привлекателна и с отвореността си към западната култура, а английски се говори навсякъде.

Цените на вила до морето струват около 150 хил. паунда.

Бразилия

Миналата година чужди купувачи са похарчили 646 млн. долара за имоти в Бразилия. Най-разпространени сред тях са американци, испанци и италианци, докато британците са съставлявали едва 8%.

Слънчевото време и хубавите плажове са най-големите притегателни фактори, но с подготовката на страната за домакинството на футболното първенство през 2014 година, инвеститорите може също да очакват добра възвръщаемост.

За 190 хил. евро може да се купи обзаведена вила с три спални.

Нова Скотия

В тази източна канадска провинция летата са горещи, зимите – студени, а цените на имотите – приемливи. За по-малко от 100 хил. паунда може да се купи малка къща край морето, а за 250 хил. паунда – вила с две спални в някой голф курорт.

Тунис

Северноафриканската страна се опитва да се отърси от репутацията си на евтина туристическа дестинация. Времето е топло през по-голямата част от годината, а бреговите ивици – дълги. Има девет международни летища, а най-хубавото е, че имотите са евтини. Има апартаменти с две и три спални в голф комплекси, които започват от 20 хил. паунда.

Бахрейн

Той има славата на следващия фаворит след Дубай. Тези, които са пропуснали бума на пазара на имоти преди години, сега гледат към Бахрейн. В някои определени области чуждестранните купувачи имат право да притежават имоти. Цените на вили с две до пет спални в голф курорт варират между 260 хил. и 1,8 млн. паунда.

Флорида

Това не може да се нарече нова дестинация, а икономическата криза в САЩ засегна значително пазара на имоти във Флорида. Но именно това я прави привлекателна точно сега. На пазара, който се характеризира с висок брой на отнети от банките жилища и ниско търсене, за продажба има множество имоти с добро качество. Само Countrywide Financial Corporation, една от най-големите кредитни институции в САЩ, продава 1600 жилища във Флорида, някои от тях на цени 40% под стойността си преди две години. Наред с това има множество строителни предприемачи, които отчаяно се опитват да продадат имотите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още