IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Испанската Iberdrola залага на пазара на ваканционни жилища у нас

Енергийната компания ще построи около 2500 жилища до плаж Корал в близост до Царево

10:42 | 03.10.08 г.
Испанската Iberdrola залага на пазара на ваканционни жилища у нас

Около 2500 жилища върху площ от близо 120 декара до плаж Корал в близост до Царево планира да построи испанската енергийна компания Iberdrola. Проектът беше официално представен късно вчера от представители на компанията.

„Проектът в България е един от първите на международното подразделение на компанията за имоти Iberdrola Inmobiliaria в чужбина“, подчерта Емилио Васкес – зам.-главен директор на международни отношения в компанията. Останалите два са голф проект в Мексико и офис площи в Португалия.

„България не е пострадала в такава степен като пазара на Испания и ни дава възможност да реализираме този проект в духа на нашата компания“, добави Васкес, имайки предвид фокуса на Iberdrola върху „зелена“ енергия.

В момента се изгражда цялата инфраструктура за комплекса като се прави връзка и с главния път Царево – Бургас. Планира се до началото на следващата година пътищата да бъдат построени.

Предвижда се ниско застрояване – до 2-3 етажа покрай плажа, след което етажността ще се увеличава терасовидно, обясниха от компанията. 30-40% от проекта ще бъде пешеходна зона. Комплексът ще има също търговски и развлекателни площи, спортни съоръжения и други.

До края на октомври от компанията очакват да получат разрешително за строеж.

Iberdrola анонсира проекта у нас в съобщение, публикувано на сайта си още през януари. В него инвестицията от 44,6 млн. евро в проекта до Царево се определя като най-голямата инвестиция в чужбина на Iberdrola Inmobiliaria.

В Испания Iberdrola Inmobiliaria е основен играч на пазара на имоти, като притежава 2,5 млн. кв. м земя, отдава под наем 300 хил. кв. хотели, офиси и магазини и развива строителна дейност във всички сегменти на пазара. Iberdrola е сред най-големите частни компании за електроенергия в света и лидер в областта на вятърната енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още