IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст на незаетите офиси в цял Лонодон

Сделките с офиси са се понижили с 90% през третото тримесечие, след спад от 57% през второто

08:43 | 03.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на незаетите офиси в цял Лонодон

Делът на незаетите офис площи на всички пазари в Лондон се е повишил, сочи анализ на консултантската компания за имоти Atisreal.

Делът се е покачил почти до 8% до края на септември в сравнение с 6,7% през ворото тримесечие, като е отбелязал най-големия ръст почти за две години.

Докладът също сочи, че краят на третото тримесечие бележи и една година от “смъртта на инвестиционния пазар на офис площи” в централен Лондон.

Сделките са се понижили с 90% през третото тримесечие, след спад от 57% през второто. Третото тримесечие се очаква да бъде най-слабото от началото на спада преди повече от година.

Капиталовите стойности на пазара в Ситито се понижиха с 27% от пика си през юли 2007 г. и с 20% в Уест енд.

Въпреки това, според доклада, причината за повишението на незаетите площи са новите проекти, които излизат на пазара. Той установява, че на някои пазари в Лондон като Уест Енд, Ситито и Докландс, има увеличение на наемната активност, въпреки че тя е далече под нивата от третото тримесечие на миналата година.

Въпреки увеличаната наемна активност в Централен Лондон през третото тримесечие, на пазара има индикации, които са предупреждение, че икономиката се намира на границата на рецесионен период”, коментира Дан Бейли, директор Отдаване под наем и продажби в Atisreal. Той пояснява, че тези индикации са свързани със сътресенията на финансовите пазаари след краха на Lehman Brothers, както и ревизията надолу на ръста на БВП на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 03.10.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още