IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват криза на пазара на имоти в Русия до 6 месеца

Пазарът е изправен пред принудителни продажби, а малките играчи може да фалират, прогнозират експерти

15:25 | 02.10.08 г.
Очакват криза на пазара на имоти в Русия до 6 месеца

На пазара на имоти в Русия трябва да се очаква криза до 4-6 месеца. Такова изявление е направил по време на форум за жилищния пазар в страната в Санкт Петербург генералният директор на руската компания "Жилищная инициатива" Андрей Ликифет, цитиран от агенция Регнум.

„След няколко месеца, когато премине еуфорията и свършат парите от стабилизационния фонд (създаден от правителството Русия с цел стабилизиране на икономиката – бел. ред.), на пазара на имоти ще започне криза“, прогнозира Ликифет.

Същевременно в рамките на форума експерти са направили препоръки да се купи жилище сега, „докато цените още са относително стабилни“. Последното е в явно противоречие с прогнозите за срив до половин година.

Пазарът на имоти в Русия е изправен пред принудителни продажби на портфолиа от проекти и малките играчи може да фалират заради липсата на ресурси за рефинансиране в страната и чужбина, пише в отделна статия Ройтерс, като цитира най-голямата инвестиционна банка в Русия - Ренесанс Капитал. Според банката най-тежко засегнати са проектите на ранен етап и земята.

Руските строителни предприемачи вероятно ще се окажат сред най-сериозно засегнатите от влошаващите се финансови условия, прогнозираха по-рано от рейтинговата агенция Fitch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още