IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха продажбата на терен за базата на Хемус Ер и Луфтханза техник

Имотът се намира в района на летищния комплекс в столицата и е с площ 63 дка

13:41 | 02.10.08 г.
Одобриха продажбата на терен за базата на Хемус Ер и Луфтханза техник

Правителството одобри продажба на недвижим имот на Летище София ЕАД на Авиокомпания Хемус Ер ЕАД, представляващ 39.5 идеални части (63 324 кв. м) от урегулиран поземлен имот, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Имотът се намира в района на летищния комплекс в столицата и негови съсобственици са държавата и Летище София ЕАД. Теренът е предназначен за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница.

Земята ще бъде закупена за реализирането на съвместен проект с "Луфтханза техник" АД, Германия. Проектът е свързан с пълната реконструкция, разширение и обновление на Хангар 3, който ще бъде преоборудван по стандартите на "Луфтханза техник" и сертифициран от Европейската агенция за авиационна безопасност, както и със създаването на множество специализирани работилници.

Комплексът ще обслужва техниката на български и чуждестранни авиокомпании. През тази година съвместното предприятие "Луфтханза техник София" ООД получи сертификат за инвеститор от клас А за проекта за изграждане на база за обслужване и ремонт на самолети на летище София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още