IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британска компания ще инвестира 1 млрд. долара в складови площи в Русия

Около 600 млн. долара Raven Russia се готви да привлече от външни пазари

11:00 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Британска компания ще инвестира 1 млрд. долара в складови площи в Русия

Британската компания Raven Russia, специализирана в инвестиции в складови площи в Русия, планира да вложи около 1 млрд. долара до 2010 г. в строителство на обекти с обща площ 890 хил. кв. м, съобщава директорът по инвестициите на компанията Виктор Малеванкин в интервю за Ройтерс.

От посочената сума около 600 млн. долара компанията се готви да привлече от външни пазари, като ще продължи рефинансирането на построените обекти след постъпване на плащанията от наемателите.

По думите на Малеванкин засега компанията няма затруднения с финасирането. Raven Russia вече е подписала споразумение с банки за кредит от 320 млн. долара за инвестиции в ново строителство. Така също компанията е получила банков заем от 270 млн. долара за рефинансиране на кредитите за готовите обекти.

По този начин Raven Russia става поредната голяма компания на руския пазар на имоти, която възнамерява да прави мащабни инвестиции въпреки световната финансова криза. Преди месец руската компания „Открытые инвестиции“ обяви, че е привлякла средства в размер на 750 млн. долара за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още