IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изкуствен остров до Дубай ще има формата на морско конче

Проектът ще струва 272 млн. долара и от него се очаква възвръщаемост от около 50%

14:17 | 29.09.08 г.
Изкуствен остров до Дубай ще има формата на морско конче

Компанията Opulence Holdings, основана от трима индийски инвеститори, ще придаде на остров край бреговете на Дубай формата на морско конче, като използва средствата, натрупани от пазара на препродажба на имоти в Обединените арабски емирства, съобщава местното издание The National.

Проектът, който е на стойност 1 млрд. дирхама (272 млн. долара), ще бъде разположен на африканския „континент“ от изкуствено създадения архипелаг „Свят“, дело на компанията Nakheel.

„Наистина искаме да оставим наша следа в Дубай“, казва Куку Гарднър, една от тримата директори на Opulence Holdings. „Тук сме от 20 години и най-накрая имаме шанс да направим нещо, за което ще се говори по целия свят.“

Тя и другите двама съсобственици, Бонди Лахъри и Винъс Сироя, се преместват в Дубай преди около 20 години, за да започнат бизнес в текстилната индустрия. По време на бума на дубайския пазар на имоти обаче те реинвестират печалбите си в строителни терени и апартаменти, които след това използват за препродажба.

Миналия ноември купуват острова, който според световната карта съвпада с територията на Сомалия. Името на острова ще е Jal Aashwa, което на санскрит означава „морско конче“. Предприемачите избират тази концепция поради мистиката и романтиката, свързани с морското създание.

Те планират да построят 55 вили, чиято стартова цена ще е 25 млн. дирхама. Една от идеите им е да създадат около 10 малки острова с голф игрища покрай контура на острова.

Островът ще има и клуб с яхтено пристанище, откъдето няколко яхти ще превозват хората към главния остров или други острови от архипелага и обратно. Общата площ на острова ще е около 32 хил. кв. м. Големи пространства от острова ще бъдат застроени с хотели, курорти и търговски обекти.

Предприемачите смятат да започнат моделирането на острова следващия март. Продажбите се очаква да започнат даже по-скоро. Възвръщаемостта от проекта ще е около 50%, надяват се инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още