IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маунтин Парадайс: Ще има ново увеличение на капитала, но не преди юни 2009

Компанията планира изграждане на балнеокомплекс в Стрелча и фотоволтаични полета в Петрич

14:30 | 25.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Лъчезар Динев, снимка: личен архив
Лъчезар Динев, снимка: личен архив

„Бъдещите проекти на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ ще бъдат финансирани с нови увеличения на капитала“, заяви на пресконференция днес изпълнителният директор на дружеството Лъчезар Динев. 

„Засега не е ясно кога ще издадем нова емисия акции, но със сигурност това няма да стане преди юни 2009 г. В момента условията не са достатъчно добри, инвеститорите са уплашени от световната криза и е необходимо време за да се стабилизират пазарите“, каза още Динев.

„Моментът на настоящото увеличение на капитала не беше избран нарочно. Всъщност дружеството бе регистрирано още през февруари, но процесът по листване за търговия на БФБ-София е дълъг и едва сега успяхме да стартираме самата процедура по увеличението. Все пак вярвам, че въпреки глобалната несигурност на финансовите пазари, увеличението ще бъде успешно, тъй като Маунтин Парадайс е дружество с дълга история и притежава реално работещи проекти, а не само бъдещи планове“, заяви още изпълнителният директор на компанията.

„Диверсификацията на портфейла е основен приоритет за компанията, тъй като за момента всичките ни инвестиции са съсредоточени в Банско. Сред бъдещите проекти, по които работим, е изграждането на модерен балнеокомплекс за лечение на възрастни хора в Стрелча, както и закупуването на земеделска земя в района на Петрич, където да бъдат изградени фотоволтаични полета“, каза Лъчезар Динев.

Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ има сключен договор за покупка на магазини, апартаменти, СПА центрове, ресторанти, барове и др. в четири хотелски комплекса в Банско, три от които са в експлоатация, а четвъртият се очаква да бъде завършен до началото на 2009 г. Някои от имотите ще бъдат продавани при наличието на изгодни оферти, а други ще бъдат отдавани под наем.

Дружеството е в процедура по увеличение на капитала от 500 хил. на 10 млн. лв., като планира да издаде на 9,5 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 1,09 лева, като ще инвестира набраните средства в имоти в Банско. Последната дата за записване на акции от увеличението е 28 октомври 2008 г.

Вижте и интервю с изпълнителния директор на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ Лъчезар Динев

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още